Home Te ndryshme Kujdes, Facebook ju tregon sekretet e familjes

Kujdes, Facebook ju tregon sekretet e familjes

0

E tregojnë raste të ndryshme, të mbledhura nga faqja teknologjike Gizmodo, ku algoritmi i rrjetit social, për të cilin njihet vetëm pjesërisht funksionimi, ka vënë në kontakt persona “të padyshimtë” nga klientët e një prostitute tek pacientët e një psikiatre.

Në rastin e një prostitute, e cila jeton në Kaliforni, gruaja është këshilluar që të rekomandojë disa klientë të rregullt si miq “normalë”, pavarësisht faktit se adresa e emailit dhe telefoni që përdorën për “punë” ishin të ndryshme dhe nuk kishin një profil në Facebook në jetën paralele.

Një shpejgim i mundshëm, sugjeron faqja, është që rrjeti social përdor informacione nga aplikacionet e tjera në telefon, si vendndodhja.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here